Du behövs!!!

19 oktober, 2020 at 09:21

Bästa medlem!

 Nu kryper höstmörkret på ordentligt och vi har precis fått ta emot den första snön… förhoppningsvis är du i fas med allt omhändertagande av båt och annat sommarrelaterat. För många så upphör engagemanget kring båtlivet i och med detta, för att åter vakna till liv när våren närmar sig. Men vi som båtklubb har fortfarande samma ansvar för vår anläggning och vi skulle vilja vädja om lite extra insatser gällande städningen av vår klubbstuga under vintermånaderna.

Ja den används faktiskt hela året… I samband med uthyrning så ska den kollas över så att allt ser bra ut eftersom vi vill att de som hyr ska återlämna den i bra skick. Sannolikheten att det görs ökar om den är i gott skick när de tar den i bruk.

Om du vill ta ditt medlemsansvar och bidra med några städveckor under vintermånaderna så vore det otroligt fint!

Kontakta i så fall Carina Jonsson 070-653 45 93 eller Katrin Stenlund 070-282 28 14

Posted by | View Post | View Group

Vintern kan komma!

3 oktober, 2020 at 12:55

En vacker oktobermorgon, lätt dis i luften å spegelblankt på vattnet… så kan höstens arbetsdag inramas!

Ett glatt gäng samlades utanför klubbstugan för få arbetsdirektiv av Mats & Jonscha. Förutom vinterläggning av bryggorna så stod slyröjning på agendan. I tre timmar surrade röjsågarna och grensaxarna gnällde! Ett gott jobb har utförts och vi bjuds på varmkorv å bröd på terrassen, helt enligt Coronadirektiv!

Tack alla för bra samarbete😁

Posted by | View Post | View Group

Hösten är obönhörligen här… UPPDATERAD INFORMATION

25 september, 2020 at 16:21

Imorgon lördag den 26/9 så har vi sista officiella båtupptagningstillfället för i år, så passa på innan tåget går!

Sen påminner vi om att arbetsdagen då vi vinterställer marinan är lördagen den 3/10 med start kl 08.00 Vänligen iaktta myndigheternas riktlinjer med avseende på den pågående pandemin. Är du sjuk eller i riskgrupp, stanna hemma! I övrigt välkomnar vi alla att hjälpas åt!

Varvssektionen har bett oss tydliggöra att det är stort behov av slyröjning under arbetsdagen, så en vädjan till alla är att ta med röjsågar och grensaxar i den mån ni har sådant!

Varvssektionen!!

Posted by | View Post | View Group

VIKTIG INFORMATION!!!

11 september, 2020 at 08:16

Posted by | View Post | View Group

Kranen är lagad!!!

7 september, 2020 at 21:41

Så varvssektionen låter meddela att det blir en extra chans för dig som inte fick dig upp i lördags, nämligen nu på onsdag 9/9 kl 16.30 – 20.00

Posted by | View Post | View Group

Så var båtupptagningarna igång!

7 september, 2020 at 10:11

 

 

 

 

 

 

 

 

I lördags den 5/9 startade höstens båtupptagningar och tyvärr fick aktiviteterna avslutas då kranen havererade. Arbete med att fixa den pågår nu i veckan och förhoppningsvis är vi på banan till kommande helg igen. Varvssektionen som sköter detta har även aviserat om ett eventuellt extralyft nu under veckan om allt fungerar som det ska! Återkommer om detta!

I övrigt så är det följande dagar och tider som gäller:

Lördag 12/9 kl 08.00 – 12.00 (Lag 4)

Lördag 19/9 kl 08.00 – 12.00 (Lag 1)

Lördag 26/9 kl 08.00 – 12.00 (Lag 2)

 

Posted by | View Post | View Group

En vädjan om att visa hänsyn!

5 juli, 2020 at 17:09

Nu är det sommar och semestertider å med det följer mycket rörelse på vår Marina. Vi skulle därför vilja vädja om att alla som färdas inne på området (som startar just innanför planket vid blå kranen) att hålla ner hastighet på motorfordon. Vår hamnplan är av grus och det blir väldigt dammigt helt i onödan då man kör fort i gruset. Detsamma gäller att ljudnivån blir besvärande och vi har fått synpunkter på detta från Ställplatsgäster, så därför vädjar vi om försiktighet och hänsyn.

// Hamnfogden och Ställplatsansvarig!

Posted by | View Post | View Group

Nu är sjösättningarna i full gång!

26 maj, 2020 at 17:22

Nu på fredag den 29/5 är sjösättningstillfälle nr 2 och sjösättarlaget har meddelat att de gärna påbörjar arbetet tidigare än planerat, så du som vill sjösätta är välkommen redan från kl 12.00 på dagen!

Varmt välkomna/Varvssektionen

Posted by | View Post | View Group

Kurjovikens Marina är redo att möta båtsäsongen 2020

9 maj, 2020 at 16:48

Då är Kurjovikens Marina iordning för sommaren 2020 och de tre första båtarna är redan sjösatta🤩 Tack till alla trogna klubbmedlemmar som bidrog trots rådande samhällslager!

Dagen började med +4 grader å snöglopp… vad passar då bättre än bryggläggning i Marinan.
I år byttes all el och vatteninstallation på bryggorna! Vi höll avstånd och fikade utomhus🤘💪🤩#ljusglimt #arbetsdag #hållavstånd

Posted by | View Post | View Group

Båtsäsongen närmar sig….

22 april, 2020 at 08:05

Med det också vår årliga arbetsdag då vi iordningställer marinan i Kurjoviken. Med anledning av den pågående COVID-19 epidemin har klubbstyrelsen tagit beslutet att hålla ner mängden aktiviteter och arbeten som ska utföras. Fokus kommer att ligga på bryggläggning och ett arbete med att byta ut el och vatteninstallationer på bryggorna.

Av förklarliga skäl kommer den sedvanliga ”varmkorv serveringen” att utebli, vi kommer heller inte att vistas inne i klubbhuset. Det kommer att finnas portionsförpackad lunch att förtära utomhus istället. Allt arbete på bryggorna kommer att ledas av en ansvarig per brygga, samt att alla tar ansvar för att följa gällande rekommendationer angående avstånd och gruppstorlek. Vi tänker på varandra!

Du som är frisk och gör bedömningen att du kan delta utan risk för din egen eller andras hälsa är varmt välkommen lördagen den 9/5 kl 08.00

Som en ytterligare följd av Folkhälsomyndighetens riktlinjer så har vi även beslutat att ställa in vår årliga Sjösättningsärtsoppa som skulle ha ägt rum den 29/5, ett tråkigt men ändå viktigt beslut. Det blir heller inget vårmöte i år!

En annan nyhet av det mer positiva slaget är att klubbens webbshop, som tagits fram i samarbete med New Wave Profile i Skellefteå, nu är publicerad via vår webbsida. I den övre meny´n hittar du en knapp där det står Webbshop, klicka på den så hittar du en mängd fina produkter att beställa!

 

/Styrelsen URSS

Posted by | View Post | View Group