Var det bättre förr?

24 juli, 2020 at 07:53

Eller har varje tid sin glansperiod? Ja det är frågan det… För några dagar sedan bläddrade jag i min ”Nepparpärm” där jag samlat bilder och annan dokumentation från åren då vi seglade Neptunkryssare i vår båtklubb. Det jag kan konstatera är att idag gör ingen det, seglar Neppare alltså… En stor skillnad var att allt upplevdes enklare då och att det verkade handla mer om seglingens dramatik och tjusning än en flytande sommarstuga. Ingen värdering i vad som är bättre eller mer rätt eller fel, men jag kan sakna den tiden.

I början på 90-talet så såg det ut så här på C-bryggan i Kurjan och 94 när vi var flera båtar som gjorde gemensam sak och tog våra båtar och deltog i Svenska Mästerskapen för Neppare… ja det var tider det😁

Även klubbkappseglingarna var välbesökta på den tiden å jag skulle vilja kittla er alla att vara med å försöka återuppliva den känslan!

Måndag den 3 Augusti så kör vi sommarens första klubbsegling då hela Juni blev inställt på grund av de då rådande rekommendationerna från myndighetshåll. Men nu kör vi och jag hoppas du blir lite sugen att vara med och återuppleva en kväll med fladdrande vita segel på Sörfjärden! Vi möts för skepparmöte och genomgång av kvällens upplägg i klubbstugan klockan 17.00

Varmt välkommen! /Kölbåtssektionen genom Göran Forsberg

Posted by | View Post | View Group