Är det läge att bygga fler båthus i Kurjan?

22 januari, 2014 at 15:38

Under det senaste året har det kommit signaler från olika håll om möjligheten att få bygga fler båthus i anslutning till Kurjovikens småbåtshamn.  Å säkert är vi många som skulle önska oss den möjligheten som ett båthus innebär.

Med anledning av detta så vill vi från klubbens sida göra ett par saker. Till att börja med vill vi informera om att båthusen inte byggs eller ägs utav klubben. Som båthusägare betalar man en avgift till klubben för att man får tillgång till markyta, samt strömförsörjning. Det kommer således inte att vara URSS som bygger några nya båthus. Däremot vill vi gärna medverka till att de som önskar bygga, får möjlighet att göra det.

Därför går vi ut med en förfrågan till klubbens medlemmar för att höra oss för om ett verkligt reellt intresse finns att bygga fler båthus?

Du som går i sådana tankar, skriv då ett mail till Stefan Brohlin som fått i uppgift att samla ihop tankar och frågor från intresserade och försöka sammanställa vad man vill bygga. Det är nämligen en första förutsättning för att kunna komma igång. Att bygga en båthusplats blir givetvis dyrare än att bygga flera på en gång, räknat till kvadratmeterpris. Så därför:

  1. Skriv ner vilken storlek på båthus du tänker dig. (Längd x Bredd x Höjd)
  2. Typ av markyta. (Grus, Betong, Asfalt)
  3. Vad det får kosta. (Maxpris)

Maila detta inklusive namn & telefonnr till stefan.brohlin@skanska.se

Om intresset blir så stort att det finns ekonomi i ett nybygge så går vi vidare med en fysisk träff där fortsättningen diskuteras. Slutligen så påminner vi om det som sas inledningsvis, URSS bygger inte båthus. Så det kommer att krävas av de som vill bygga att man själva tar ett byggansvar.

Posted by | View Post | View Group