Äntligen kunde vi ses till Årsfest!

6 september, 2021 at 10:02

I Ursvikens Segelsällskap har det funnits en tradition i många år, ja den sträcker sig ända till dess klubben bildades på 40-talet. Vi pratar om genomförande av en årlig fest för klubbens medlemmar. Vi har kallat den för Årsfesten den senaste tiden och den brukar äga rum i samband med klubbens årliga årsmöte på vårvintern. Sedan februari 2020 så har vi, likt alla andra föreningar i Sverige (faktiskt runt hela vår värld) påverkats av Covid-19 pandemin och först nu vågade vi arrangera en tillställning. I lördags, den 4 september, samlades ett 90-tal välklädda båtentusiaster i ett av marinans båthus där det möblerats och dukats på bästa sätt för att undvika trängsel!

 


Musikunderhållning av The Lost Boys och en god grillbuffe från Kurjovikens Sjökrog och ett program fyllt av prisutdelning i klubbens seriesegling, samt det alltid lika uppskattade lotteriet ”Marklunds Tombola”

Under kvällen utsågs även festens mest välklädda gäst, vilken blev Kapten Bill Lidman klädd i tjusig dubbelknäppt skepparkavaj och pilotglasögon😁

 

Posted by | View Post | View Group

Plötsligt händer det…

16 augusti, 2021 at 10:37

Nu när vi har ett stabilare läge i samhället (ur pandemiperspektiv) så tycker vi att det vore trevligt att åter igen få träffas å äta gott tillsammans! Givetvis med den reservationen, att det blir inställt om nya riktlinjer kommer från myndigheter!
Det blir en kombinerad Årsfest och Båtsista utomhus i Kurjoviken Lördagen den 4 september kl 18.00!

För mer information, se bild!

 

 

 

 

 

 

 

// Aktivitetssektionen

Posted by | View Post | View Group

Fina kvällar!

16 juli, 2021 at 23:01

Ikväll har vi fullt på Ställplats Kurjoviken, å det är inte svårt att förstå🌞😎 Varmt Välkomna!

Posted by | View Post | View Group

Sommar, ja vilken sommar🤩

6 juli, 2021 at 18:54

Å vi är bara i början av juli. Det är nu det betalar tillbaks, vintereländet😂 å det är i vanlig ordning glest med båtar i Marinan, men desto fler husbilar som gästar Kurjoviken!
Roligt att läsa fina recensioner om vår anläggning och den Kurjovikiska generositeten😁

Posted by | View Post | View Group

Midsommar är här!

24 juni, 2021 at 21:44


Nu är det äntligen sommar, åtminstone midsommar å många har dragit ut till diverse uthamnar, Burvik, Burehällorna, Halsön röjer någon annanstans😁 vart du än är, på land eller på sjön, så vill Ursviken Segelsällskap önska dig en härlig midsommar och en skön båtsommar!

Å till alla vår Ställplatsgäster så vill vi önska er välkomna till en av de vackraste platser vid bottenviken🤩

//Styrelsen URSS

Posted by | View Post | View Group

Välkommen till Kurjoviken!

4 juni, 2021 at 14:33

Fredag och full fart mot helgen🤩 Nu har tredje sjösättningskvällen genomförts, Ställplats Kurjoviken är iordningställd och sommaren klev rakt in i viken, så då återstår bara för oss att hälsa välkommen! Foto: Jens Marklund IMG_0898

Posted by | View Post | View Group

1 Juni 2021… en dag att minnas!

1 juni, 2021 at 22:05

Idag är det den 1:a juni och Ställplats Kurjoviken öppnar för säsongen… tja, det är lite trångt på ställplatserna ännu då sjösättningarna ännu pågår för fullt!

 

 

 

 

 

 

Men det hindrar inte att vi får besök ändå😁 Pitborna har upptäckt det njutbara i Kurjan å vi säger ”Varmt Välkomna”

Vi har faktiskt haft besök på Ställpatsen ända sedan påskhelgen då första ekipaget rullade in!

Å idag har vi fyra husbilar på besök😁

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sverige öppnar upp och det gör vi med🤩 på torsdag sjösätter vi fler båtar och ikväll välkomnar vi värmen!

Håll i å håll ut!!!

 

 

 

 

Posted by | View Post | View Group

Man kan tro att det är ett Aprilskämt!

2 april, 2021 at 09:15

Men det är faktiskt inte det. Igår Skärtorsdag, den 1 April så dök säsongens första husbilsekipage upp och frågade om det var möjligt att stå några dygn på vackra Ställplats Kurjovikens. Å vi är givetvis inte omöjliga även om vi öppnar officiellt den 1/6😁 Som goda ambassadörer för den region där det just nu investeras mest kronor per Capita i Sverige så säger vi välkommen till Kurjan, Tobias med familj från Piteå! Njut av solen å vårvintern! Sjösättningen väntar vi med ett tag till🌞

Posted by | View Post | View Group

Båtsista 2020

19 augusti, 2020 at 09:31

Bästa URSS medlem!

2020 kommer vi alla minnas i många år framöver, ett år då hela världen påverkades av den världsomfattande Corona pandemin på en mängd olika sätt. Under hela våren valde vi att ställa in klubbens olika arrangemang på grund av de gällande rekommendationerna från myndighetshåll och nu när vår båtsista närmar sig, så är det inget undantag.

Vi som förening kan inte stå som arrangör av detta då en inbjudan kan innebära att vi samlar fler än tillåtna 50 personer, därav det beslutet. Vi vet att detta för många innebär besvikelse, men vi kommer igen, starkare och ännu mer sugna på att träffas när detta är över.

Vi är övertygade om att du som medlem har full förståelse för vårt beslut och uppmanar dig att ”njuta så länge skutan flyter och vädret tillåter”

/Styrelsen gm Stefan Brohlin

Posted by | View Post | View Group

En vädjan om att visa hänsyn!

5 juli, 2020 at 17:09

Nu är det sommar och semestertider å med det följer mycket rörelse på vår Marina. Vi skulle därför vilja vädja om att alla som färdas inne på området (som startar just innanför planket vid blå kranen) att hålla ner hastighet på motorfordon. Vår hamnplan är av grus och det blir väldigt dammigt helt i onödan då man kör fort i gruset. Detsamma gäller att ljudnivån blir besvärande och vi har fått synpunkter på detta från Ställplatsgäster, så därför vädjar vi om försiktighet och hänsyn.

// Hamnfogden och Ställplatsansvarig!

Posted by | View Post | View Group